Her vil der senere blive tilføjet en lille skrivelse om hvordan vi bedømmer øllene, samt karaktersystemet, når det har fået en ordentlig gennemgang, da det nuværende ikke er fyldestgørende til disse moderne tider.

Vi har altid bedømt øl ud fra tre kriterier, som er

  • Farve
  • Lugt
  • Smag

Og det har vi naturligvis tænkt os at fortsætte med.

En vigtig detajler! Øllene bedømmes helt generelt, men deres karakter afspejler vores bedømmelse i forhold til hvilken øltype der er snak om. En høj karakter for en pilsner betyder derfor ikke nødvendigvis at den er bedre end en ale med en lavere karakter. Det betyder at pilsneren var god og alen mindre god (i forhold til hvad vi ellers har smagt). Bare lige for at “skærer det ud i pap”.

Karaktergivningen har haft et par forskellige udtryk gennem tiden. Og med denne opdatering af hjemmesiden laves karaktergivningssystem om. På den gamle side var det baseret på 13-skalaen, som jo bekendt er udfaset indenfor uddannelsessystemet for efterhånden mange år siden. Vi har dog denne gang ikke tænkt os at fortsætte med at følge dem. Vi har i stedet valgt at konverterer vores eksisterende system til en skala der løber fra 1-10, men 1 som værende lavest og 10 som bedst. Grunden til dette er at 13-skalaen indeholder 10 trin, hvilket gør det nemt at sammenligne/konverterer mellem gammel og ny, uden at miste den reelle bedømmelse.

13-skalaen 13 11 10 9 8 7 6 5 03 00 Ekstra
beer-club.dk karakter 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0

Eksempel på hvordan karakteren 6/10 vises grafisk på siden

beer-club.dk karakter 6

Ved at overgå til denne stuktur bliver det nemmere at holde styr på karaktererne og sammenligne disse, plus vi har fået tilføjet en ekstra karakter til det værste øl vi kommer forbi.

Ud fra den gamel 13-skala er det karakteren 8 der er middel, hvilket svarer til en 6’er i det nye system. Derfor må karakteren 6 betragtes som den gode side af middel.

 

Øl-smag er individuelt, og alle resultater på denne side skal ses som teamet bag sidens holdning til de forskellige øl!